menu

Epilepsie onderzoek bij de hond

Bij ongeveer 0,7 tot 1% van alle honden komt epilepsie voor. Hier doen we constant onderzoek naar. Vaak in samenwerking andere wetenschappers (onder meer België, Duitsland, Finland). U kunt ons enorm helpen door de bijgaande online enquête in te vullen.

Klik daarvoor op deze link: Epilepsie onderzoek hond
of
copieer de link naar uw browser: https://nl.surveymonkey.com/r/Epilepsie-hond

Standaard zijn we ook bezig met genetisch onderzoek. We willen beter in beeld krijgen of er verschillen tussen de honden aanwezig zijn en waarom de respons op medicatie zo verschillend kan zijn. Hopelijk gaan de antwoorden ons helpen om een genetische oorzaak te vinden en beter te behandelen.

Wilt u hier meer over lezen? In het blad Onze Hond is in juli een artikel over vergelijkbaar onderzoek bij de Border collie verschenen. Op deze website staat daar specifieke informatie over.

Genetisch onderzoek is alleen mogelijk als we ook DNA van de hond krijgen. Via deze site kunt u het formulier downloaden maar als u bij mij op de poli bent geweest hebben we dit al.

DNA formulier (word) dna-formulier-epilepsie-onderzoek
DNA formulier (pdf) dna-formulier-epilepsie-onderzoek

Het invullen van de enquête duurt 30 tot 45 minuten. Dat is lang maar wij denken dat de antwoorden ons echt verder gaan helpen.

Hartelijke dank,

dr. Paul Mandigers (Veterinaire Neurologie, Universiteit Utrecht)