menu

Epilepsie onderzoek bij de hond

Bij ongeveer 0,7 tot 1% van alle honden komt epilepsie voor. Hier doen we constant onderzoek naar. Vaak in samenwerking andere wetenschappers (onder meer België, Duitsland, Finland). U kunt ons enorm helpen door de bijgaande online enquête in te vullen. Deze enquête kan gebruikt worden voor alle rassen (dus ook de Border Collie, Labradoodle etc).

Klik daarvoor op deze link: link naar de enquête

Het invullen van de enquête duurt 30 tot 45 minuten. Dat is lang maar wij denken dat de antwoorden ons echt verder gaan helpen.

In samenwerking met diverse instituten zijn we bezig met fenotypisch, genotypisch en medicatieonderzoek. Indien u ons genetisch onderzoek financieel kunt en wilt ondersteunen dan is dat van harte welkom. U maakt dan uw bijdrage over naar de stichting Vrienden Diergeneeskunde. Deze stichting is onderdeel van het Universiteits Fonds van de Universiteit Utrecht. Het is een zogenaamde goede doelen stichting met een ANBI keurmerk (geen winst keurmerk). Klik hiervoor dan op deze link. Na het doneren kunt u terug gaan naar deze pagina.

Indien u twijfelt over wat voor een type aanval uw hond heeft gebruik dan onderstaande voorbeelden:

Voorbeelden van focale aanvallen kunt u hier zien. Na het bekijken gebruik dan de terugkeerknop: focale aanvallen

Een voorbeeld van een zogenaamde tonisch-clonische aanval kunt u hier zien: gegeneraliseerde aanval

Naast dit komt bij de hond ook een zogenaamde paroxsymale dyskinesie voor. Een voorbeeld hiervan kunt u hier zien: paroxysmale dyskinesie

Het kan zijn dat u beide types bij uw hond ziet. Als er twijfel is neem dan contact met ons op. U bent uiteraard altijd welkom met u hond voor de diagnose en behandeling. Neem hiervoor contact op met de kliniek:
Evidensia Dierenziekenhuis Arnhem (026-3333730) of email naar info@edz-arnhem.nl

Hartelijke dank,

dr. Paul Mandigers
Dierenarts-specialist Veterinaire Neurologie